freebee 2 January, 2018 0

Raka dig helt gratis

Minns ni reklamen för dollar shave club? De gjorde extrem succé på internet för några år sedan när de skapade en kul reklamfilm för sin produkt. Produkten är att man får rakhyvlar hemsickat till sig varje månad för en dollar i månaden. Här är reklamfilmen:

Som du ser fick den 25 miljoner visningar bara på youtube! Tänk att reklamen gick i så många olika kanaler och lär ha visats extremt många fler gånger. Är det en kul reklamfilm? Kanske inte nu såhär fem år senare. Men man kan inte säga annat än att det var en otrolig succé.

Dollar Shave Club hade en massa olika problem med sina affärer i början. Man satsade på lite fel kort och det blev helt klart en liten besvikelse utifrån de stora förväntningar som folk hade på dem efter deras reklamsuccé. Nu så kan man inte prenumerera på rakhyvlar på dollarshaveclub.com för 1 dollar som man kunde från början. De har höjt till 5 som sedan höjs till 9 dollar efter en månad. Det är fortfarande inga större pengar, men den ursprungliga modellen var för billig uppenbarligen.

Det var många som försökte konkurrera med Dollar Shave Club när de såg vilken genomslagskraft deras idé om prenumeration på rakhyvlar hade. Som Shaving Family till exempel. De har i stort samma idé. Det som jag har uppmärksammat med dem är att du får prova att ta del av deras startpaket gratis. Starpaketet kostar 0 kronor. Om man vill fortsätta med tjänsten kostar det 115 kronor i månaden och då får man fyra blad. Så då kan man alltså använda ett blad per vecka och sedan kasta dem. Årskostnaden blir väldigt låg och man kan alltid lita på att man har vassa högkvalitativa blad hemma.

Det finns så klart inget tvång att fortsätta efter man tagit gratispaketet.