freebee 22 October, 2019 0

Så säljer du framgångsrikt saker på Blocket

Har du prylar som ligger hemma och skräpar? Att rensa ut är förvånansvärt bra för själen och att sälja saker på Blocket är enklare än man kan tro. Det finns visserligen en del att tänka på i samband med annonseringen – men följer du några enkla tips är chanserna stora att du lyckas.

Till att börja med är det en god idé att undersöka vilken typ av produkter det är som är populära och vilka som är i säsong. Det är exempelvis inte en bra idé att sälja skidor i maj eller att sälja vindsurfingbrädan i december. Att vänta med annonsering till rätt månad lönar sig.

Bra bilder är ett måste

Att fotografera dina prylar på ett sätt som ger dem rättvisa är a och o för en lyckad försäljning. Att fotografera i dåligt ljus eller med fel vinkel är ofta orsaken till att en annons inte går fram i bruset. Tänk på att fotograferingen helst ska ske i dagsljus.

Att helt hoppa över ett foto i annonsen är big no-no. En annons utan bild kommer att få betydligt färre besökare med färre potentiella kunder som följd. En bild lockar betydligt mer än en textrad och kommer garanterat generera fler klick på din annons. Vem vill köpa grisen i säcken liksom?

Se till att sälja prylar i säsong

Lägg ut barnens vinterkläder och vinterskor när det börjat bli kallare väder. Beroende på var du bor kan september eller oktober vara bra månader. Skidorna kan du vänta med tills omkring november eller till och med december. Vinterdäcken säljer i särklass bäst om du lägger ut dem i slutet av november eller början av december.

I april, maj är det dags att lägga ut de utemöbler du inte längre vill ha kvar. Se till att de är rena och i så bra skick som möjligt. En mindre uppfräschning betyder mycket för slutpriset – så slarva inte. Och glöm inte rubriken! En bra rubrik kommer att skilja agnarna från vetet!