freebee 2 January, 2018 0

Tjäna pengar på Youtube

Om du kan någonting som du kan filma så prova att gör det och lägg upp på youtube. Det är det många som har gjort förut och sedan tjänat jättemycket pengar på det. Det finns produktioner på youtube där varje inslag kostar hundratusentals dollar att producera. Men det behöver ju inte dina produktioner göra! Om du kanske gör någonting som inte kostar pengar, eller som du ändå gör i vanliga fall, kan du filma det. Till exempel så finns det många tjejer som sminkar sig varje dag. Om en tjej är riktigt duktig på att sminka sig kan hon ge ut tips och tutorials hur man gör. Det finns många som gjort det och som har tiotusentals följare. Vissa har till och med hundratusentals följare och vissa även upp i miljontalet.

Om man har säg hundra tusen visningar per video kan man leva på det. Det är det inget snack om. Man kan lätt få 75 kronor per 100 visningar. Har du hundratusen visningar är det 75 000 kronor! Nu är det inte lätt att få så många visningar. Men om du lyckas få så många visningar i månaden har du en riktigt hög månadslön. Dessvärre kan man inte producera extremt mycket innehåll och få 1000 visningar per video. Det är i och för sig extremt svårt att göra det också. Men youtube vill att man ska ha en kanal som gör kvalitativa videos och att man har kontinuerligt många visningar.

Det går att jämför sig själv med Pewdiepie om man vill. Men det är så klart en extrem uppförsbacke att göra det. Man behöver inte ha 58 miljoner subscribers som han har för att livnära sig på youtube. Och man behöver ju inte ens sätta ribban så högt att man ska livnära sig. Om man bara kan få 500-1000 dollar extra i månaden vore det extremt välkommer för de flesta. Det svåra är bara att hitta något som man kan göra intressant.